Az első reggeli receptem ez az egyszerű, gyors és ízlés szerint variálható szendvicske.
Imádom a hétvégi reggeleket amikor a hétköznapi, sietős kávé-pirítós kombót felválthatják az időigényesebb, összetettebb, ágyban lustulós reggelik. Ilyen ez a mai is. Tudom, könnyen beszélek amikor nem ugrál egy-két gyerkőc hajnal óta a fejemen, de ettől függetlenül elfoglaltság mellett is kivitelezhető és talán a gyerekek kedvence is lehet.
Szeretem ha a tányéromon különbözőek a textúrák és vannak színek. Pláne a szürke, borongós napok, a hosszú téli hónapok után, nagyon vágyik az ember egy falat tavaszra, nemde?
Ma az édes cékla adja a ropogós színt, az alma az enyhe savanykás ízt, a sajt pedig a krémességet.
Hozzávalók:
2 evőkanál natúr tejszínkrémsajt /mizo de bármilyen márka jó/
egy kisebb cékla fele durvára reszelve
egy kisebb alma fele durvára reszelve
néhány szelet pirítós /aldi magos-sárgarépás/ de vajon pirított egyszerű házi kenyérrel vagy abonettel is szuperjó
ízlés szerint ízesítve pl. citromlé vagy dió
belekockázott vagy a tetején díszített sajttal kiegészítve
Ilyen jellegű reggeli krémeket rendszeresen készítek, könnyen és gyorsan variálható szezonális alapanyagokból, csak fantázia kérdése, előre összeállítható mert eláll a hűtőben. Lehet ugyan kapni ízesített krémsajtokat, de én szeretem ha ízfokozók nélkül, tudom, hogy mi van benne és frissebb, ízletesebb ha te adod hozzá önmagad és amit szeretsz.
Később egyéb változatokkal még jövök, de addig néhány kedvenc:
Olívás, paradicsomos krémsajt
/olívabogyót, paradicsomot nagyon apróra vágva és lecsöpögtetve, kis olajjal, sóval, borssal, ízlés szerint bazsalikommal vagy fokhagymával ízesítve/
Zöldfűszeres-limos krémsajt
/bármilyen friss zöld fűszernövényt apróra vágva, sóval, borssal fél lime facsart levével és picit lime héjjal fűszerezve/
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: