Rendszeresen hangsúlyozom, hogy ha tehetem, a friss, illetve saját készítésű dolgokat részesítem előnyben. De tudod hogy van ez, vannak kivételek, szabályerősítésnek néha én is használok félkész vagy konzervált termékeket.
Ha a bevásárlások alkalmával nem felejtem el, mindig veszek félkész leveles tésztát, hogy legyen a hűtőben, ha hirtelen sütnék valamit, bármikor, bármilyen rendelkezésre álló alapanyaggal isteni csodákat lehet művelni vele. Sósan vagy akár édesen. Én a Tante Fanny tésztáit szeretem, de például bio vagy diétás ABC-ben allergénmentes változatot is vehetsz.
Érdemes körülnézni a weben, a receptek menüpont alatt rengeteg ötletre lelsz. Ezzel a tésztával ismét egy gyors, mutatós és finom receptet ajánlok neked. Most több sajtos, fűszeres, csavart rudakat készítettem belőle reggelire, de vendégváró előételnek vagy uzsonnára tálalva is remek. Paradicsomos, bazsalikomos tejszínkrémsajttal mártogatva friss és laktató lesz.
Sajtos csavart rudak, paradicsomos krémsajttal
Hozzávalók 2 főre:
1 cs. leveles tészta
bármilyen sajt reszelve
ízlés szerint fűszerek, oregano, őrölt kömény, bors, fokhagyma
só
1 db felvert tojás
250 ml sovány, natúr krémsajt, de mascarpone vagy túrókrém is lehet
friss bazsalikom levelek, de szárított is mehet
néhány szem paradicsom
olíva olaj
Elkészítése:
A sütőt kapcsold be előmelegítésre. A leveles tésztát kiteríted a munkalapra és különösebb előkészület nélkül tetszőleges hosszúságú téglalapokra vágod fel
A tojást sóval és kedved szerinti fűszerekkel felvered, ezzel a lapokat kend meg
A sajtot reszeld le és szórd meg vele az összeset
Egy sütőpapírral bélelt lapos tepsit készíts elő, majd fogd a lapokat és gyors mozdulattal,egyenként, teljes hosszában csavard meg mindegyiket
Ezután szellősen helyezd el őket egymás mellett a sütőlapon, majd a maradék tojással még megkenheted. Én megszórtam egy kevés, nagy szemű dekor sóval is az egészet. Ezzel készen is vagy, be tolhatod az előmelegített sütőbe és kb. 15 perc alatt aranybarnára süsd meg.
Mialatt sülnek a rudacskáid készítsd el a mártogató krémet.
Egy keverő tálba kanalazd át a krémsajtot, a paradicsomokat a bazsalikom levelekkel együtt vágd apróbbra, ízlés szerint sóval, borssal, esetleg kevés fokhagymával is ízesítsed, majd laza mozdulatokkal keverd össze. Tálaláskor egy kevés olíva olajjal nyakon öntheted. Ha a rudak megsültek, máris tálalhatod, jó étvágyat hozzá! Egészségünkre!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: