ripe peaches

Leveles tészta mentőöv a konyhában

Rendszeresen hangsúlyozom, hogy ha tehetem, a friss, illetve saját készítésű dolgokat részesítem előnyben. De tudod hogy van ez, vannak kivételek, szabályerősítésnek néha én is használok félkész vagy konzervált termékeket.

Ha a bevásárlások alkalmával nem felejtem el, mindig veszek félkész leveles tésztát, hogy legyen a hűtőben, ha hirtelen sütnék valamit, bármikor, bármilyen rendelkezésre álló alapanyaggal isteni csodákat lehet művelni vele. Sósan vagy akár édesen. Én a Tante Fanny tésztáit szeretem, de például bio vagy diétás ABC-ben allergénmentes változatot is vehetsz.

tantef t

Érdemes körülnézni a weben, a receptek menüpont alatt rengeteg ötletre lelsz. Ezzel a tésztával ismét egy gyors, mutatós és finom receptet ajánlok neked.  Most több sajtos, fűszeres, csavart rudakat készítettem belőle reggelire, de vendégváró előételnek vagy uzsonnára tálalva is remek. Paradicsomos, bazsalikomos tejszínkrémsajttal mártogatva friss és laktató lesz. 

Sajtos csavart rudak, paradicsomos krémsajttal

Hozzávalók 2 főre:

1 cs. leveles tészta

bármilyen sajt reszelve

ízlés szerint fűszerek, oregano, őrölt kömény, bors, fokhagyma

1 db felvert tojás

250 ml sovány, natúr krémsajt, de mascarpone vagy túrókrém is lehet

friss bazsalikom levelek, de szárított is mehet

néhány szem paradicsom

olíva olaj

Elkészítése:

A sütőt kapcsold be előmelegítésre. A leveles tésztát kiteríted a munkalapra és különösebb előkészület nélkül tetszőleges hosszúságú téglalapokra vágod fel 

A tojást sóval és  kedved szerinti fűszerekkel felvered, ezzel a lapokat kend meg

A  sajtot reszeld le és szórd meg vele az összeset

Egy sütőpapírral bélelt lapos tepsit készíts elő, majd fogd a lapokat és gyors mozdulattal,egyenként, teljes hosszában csavard meg mindegyiket

Ezután szellősen helyezd el őket egymás mellett a sütőlapon, majd a maradék tojással még megkenheted. Én megszórtam egy kevés, nagy szemű dekor sóval is az egészet. Ezzel készen is vagy, be tolhatod az előmelegített sütőbe és kb. 15 perc alatt aranybarnára süsd meg.

Mialatt sülnek a rudacskáid készítsd el a mártogató krémet.

Egy keverő tálba kanalazd át a krémsajtot, a paradicsomokat a bazsalikom levelekkel együtt vágd apróbbra, ízlés szerint sóval, borssal, esetleg kevés fokhagymával is ízesítsed, majd laza mozdulatokkal keverd össze. Tálaláskor egy kevés olíva olajjal nyakon öntheted.  Ha a rudak megsültek, máris tálalhatod, jó étvágyat hozzá! Egészségünkre! 

160208 153

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!