Hetek óta érzem a tavaszi zsongást, meg sajnos azt is, hogy eljött a halogatott nagytakarítás ideje, egyelőre csak a lakásban, de ahogy bővül a szezonális zöldség és gyümölcs kínálat, nem fogom kímélni a szervezetemet sem, addig viszont falok mindent, édeset, sósat, könnyűt és nehezebbet.
Bár ezt a hétvégét nem is sajnáltam rá, mert annyira még nem volt jó idő, hogy a lakásfogságot bánjam. Jó kis diétás program ez, állítólag egy kiadós takarítással sok kalóriát éget az ember, ráadásul nálam a reggeltől estig tartó művelet közben, amikor elkap a takarítási, pakolási lendület, megszűnik az idő is, belefeledkezem a kacatok szortírozásába, miközben a dolgokhoz fűződő emlékképek pörögnek a fejemben, hajlamos vagyok arra, hogy az étkezésről is megfeledkezzem, így késő délután kaptam magam és dobtam össze megint egy olcsón, gyorsat és finomat.
A takarítószerek vásárlása közben beszereztem egy szelet marhapecsenyét, szándékosan ilyen időkre. Találtam hozzá egy régebben vásárolt mexikói szószos babkonzervet és valamilyen sajt darab is mindig hever a hűtőben. Ezeket kissé átsütve, ízlés szerint fűszerezve és ízlésesen tálalva, egy kis cheddar sajttal bolondítva, isteni lett, mindössze 20 perc időigénnyel. Röviden, kérget sütöttem a szeletre, sóztam, borsoztam, majd tányéron pihentettem, ugyanabban a serpenyőben átsütöttem a babot, (akkor jó amikor a széleken, már karamellizálódva, besűrűsödve rotyog, az alja szinte odakap), ezután néhány percre beletettem a húst, majd kivettem, szeleteltem, meghintettem szárított zöldekkel, reszelt sajttal és máris ellenállhatatlanul ehető lett.
Bon Menu, Bon Appetit!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: