ripe peaches

Hogy kerül rakott krumpli a levesbe?

 
Ezen a hétvégén folytatva a korábban elkezdett tavaszi nagytakarítást, lomtalanítást, ma az ágyneműtartó és annak tartalma, illetve az összes többi szekrényem nyelt el egyben, egészben. Ezért nem volt időm a tűzhely melletti ácsorgásra, így kitaláltam, hogy legjobb lesz ha leegyszerűsítem a dolgokat. A pénteken beszerzett kacsacombokat sóval, borssal, fokhagymával bedörzsölve, negyedelt hagyma és paradicsom társaságában, pár szem burgonyával, két sütőzacskóba zártam, majd betoltam a forróságba, szépen magukra hagyva őket, főjenek a levükben, sütkérezzenek szépen és mire a nagy munkában megéhezem pont jó lesz.
1-2 óra elteltével felnyitottam a zacskókat, közben azon gondolkoztam mivel tálalhatnám gyorsan és egyszerűen? Volt egy árválkodó almám a kosárban, amiből vörösborban párolt, borókás alma kompótot készítettem, a többit hagytam addig pirulni a sütőben. A látvány lenyűgöző lett, az ízek a hatalmukba kerítettek.
 
 

 

Sült kacsacomb, vajas burgonyával és vörösboros alma kompót boróka bogyóval
 
Burgonya újratöltve

Vasárnap a megmaradt burgonyából improvizáltam egy kis levest. Itt jön a válasz a kérdésre, hogy kerül a rakott krumpli a levesbe? Ezt a levest először egy belvárosi, poharas levesbárban ettem, bár az egy kicsit lájtosabb volt a tartalmát tekintve, de újra gondoltam és már többször megfőztem. Aki szereti a rakott krumplit, a tojás levest vagy a sonkás savanyú krumplilevest, az imádni fogja ezt is. 
Lényegében készítek egy rántott leves alapot babérlevéllel, beleteszem a felszeletelt rakott krumpli alapanyagokat összefőzöm 15 perc alatt és végül behabarom tejföllel, esetleg ízesítem ecettel. Mivel a burgonya adott volt, és amíg leves alap készül, a tojás is keményre fő, így ez is egy egyszerű, finom és szupergyors étel. Remélem sikerült kedvet csinálni hozzá, én nagyon szeretem. Jó étvágyat! 😉
 
 
 
 
 
 

 

Mexikói sült bab marhapecsenyével

 
 
Hetek óta érzem a tavaszi zsongást, meg sajnos azt is, hogy eljött a halogatott nagytakarítás ideje, egyelőre csak a lakásban, de ahogy bővül a szezonális zöldség és gyümölcs kínálat, nem fogom kímélni a szervezetemet sem, addig viszont falok mindent, édeset, sósat, könnyűt és nehezebbet.
Bár ezt a hétvégét nem is sajnáltam rá, mert annyira még nem volt jó idő, hogy a lakásfogságot bánjam. Jó kis diétás program ez, állítólag egy kiadós takarítással sok kalóriát éget az ember, ráadásul nálam a reggeltől estig tartó művelet közben, amikor elkap a takarítási, pakolási lendület, megszűnik az idő is, belefeledkezem a kacatok szortírozásába, miközben a dolgokhoz fűződő emlékképek pörögnek a fejemben, hajlamos vagyok arra, hogy az étkezésről is megfeledkezzem, így késő délután kaptam magam és dobtam össze megint egy olcsón, gyorsat és finomat.
A takarítószerek vásárlása közben beszereztem egy szelet marhapecsenyét, szándékosan ilyen időkre. Találtam hozzá egy régebben vásárolt mexikói szószos babkonzervet és valamilyen sajt darab is mindig hever a hűtőben. Ezeket kissé átsütve, ízlés szerint fűszerezve és ízlésesen tálalva, egy kis cheddar sajttal bolondítva, isteni lett, mindössze 20 perc időigénnyel. Röviden, kérget sütöttem a szeletre, sóztam, borsoztam, majd tányéron pihentettem, ugyanabban a serpenyőben átsütöttem a babot, (akkor jó amikor a széleken, már karamellizálódva, besűrűsödve rotyog, az alja szinte odakap), ezután néhány percre beletettem a húst, majd kivettem, szeleteltem, meghintettem szárított zöldekkel, reszelt sajttal és máris ellenállhatatlanul ehető lett. 
 
Bon Menu, Bon Appetit!

 
 
 
 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!