Virágzik a bodza és így virágzik a kapcsolódó receptek áradata is a sokoldalú felhasználásáról. Bár gyakorlott konyhatündér vagyok, de vannak dolgok amiket még soha nem próbáltam, ilyen pl. a lekvár készítés, a kovászos uborka vagy szörp főzés. A hétvégi, erdőszéli barangolás közben jutott eszembe a Gasztroangyal egyik epizódjában látott bodzás ital, aminek kipróbálásához rögtön kedvet kaptam. Nagyon egyszerű, a végeredmény isteni lett, ezért ajánlom figyelmedbe a receptet, mert te sem ronthatod el.
Miután én nem készültem fel a bodza szüretre és a spontán letört ágakat, csak hanyagul behajítottam a táskámba, az értékes virágpor mind lepergett mire haza értem vele. Ezért javaslom, hogy ha kipróbálnád, érdemes egy nagyobb befőttes üveggel vagy olyan könnyű edénnyel útra kelned, aminek cipelése nem okoz nehézséget és amiben felhasználod, áztatod majd a virágokat, mert így a zamatos virágpor is hasznosul és sokkal finomabb lesz. Borbás Marcsi receptje citromsavat is ír, én ezt a facsart citromlével helyettesítettem. Fogyasztáskor szárnyalhat a fantáziád és feldobhatod még bármivel, virágos jégkockával, bogyós gyümölcsökkel. Szerintem próbáld ki és egészségünkre!
Borbás Marcsi kipróbált receptjét ide kattintva olvashatod el.
tipp:
Legközelebb, ha még nem virágzott el, szedek még néhány ágat, kipróbálom milyen ha lefagyasztom és majd a hőségben előveszem, illetve olvastam rántott virágokról szóló receptet ami megihletett és palacsinta tésztában kisütöm majd a maradékot, porcukorral és limeos tejföllel megfejelve. Lelki szemeim előtt gusztán így lebeg, de majd meglátjuk… addig is kíváncsi lennék te hogyan készítetted el!?