Enni jó, enni kell, viszont nem tudom ki hogy van az étkezéssel? Van-e benne valamilyen változatosság és rendszer, kipróbáltok új dolgokat, vagy kizárólag a megszokott receptek forognak hétről-hétre? Eszel mert ideje van, muszáj enned, vagy esetleg szoktál-e “szexelni az étellel”?
Igen jól olvastad!
Ezt a kifejezést a napokban hallottam egy filmben, amikor a főszereplő férfi jóízűen, olyan kéjelegve evett, apró mimikák és hümmögő nyögdécselések kíséretében, hogy a partnere megkérte az étteremben, hogy ne szexeljen már az étellel. Ez írtóra megtetszett, mert én is legalább ugyanilyen élvezettel teszem. Imádok enni, inni, sütni, főzni és kitálalni, majd 1-1 gyönyörűséget megörökíteni. Azt vallom, hogy az étkezésnek meg kell adni a módját amennyire lehet, az étel legyen minden érzékszervre ható, színes, friss, illatos, tápláló és egészséges. Kedvelem az ilyen jellegű műsorokat, blogokat, könyveket, ahol elkalauzolnak csodás helyekre, bemutatva a helyi specialitásokat, vagy extrém érdekességeket, régi és új recepteket. Sokat tanulok ezekből, rengeteg ötletet merítek, majd kívánós leszek és általában körülnézek mi van a nemlétező kamrámban, aztán a talált dolgokból improvizálok valami gyorsat és szépet. Egyetlen bibi van ezekkel, a műsorokkal hogy nem mindenki konyhája olyan gazdagon felszerelt, mint pl. Jamie Oliver kamrája és x hektárnyi kertecskéje.
A receptjeim 1-2 személyesek, könnyűek és általában extra alapanyag mentesek. Van egy régi mondás, valahogy így szól, “a jó háziasszony abból főz, ami van” rám ez igazán jellemző, mert ritkán főzök adott recept, konkrét bevásárlás és kimért dolgok alapján, nagybevásárláskor vannak alap dolgok amiket megveszek, hogy legyen mihez nyúlni, de semmi különleges. A műsorokban általában ránézek valamire, vannak elképzeléseim az összetételéről és az elkészítéséről, majd kútfőből összehozom amit lehet. Persze vannak olyan ételek ahol elengedhetetlen a recept követése, néha azért ráfaragok a spontaneitásomra, erre is lesz példa, mert minden nekem sem sikerülhet, nem!?
Ez a rovat elsősorban az én gasztronómiámról, a nem túlzottan felszerelt konyhámból és az így spontán született receptjeimről fog szólni. Jó étvágyat mindenkinek mindenhez és egészségünkre!
Kommentek